20 September 2012

UBAT KANSER ; Cellfood is amazing!

CELLFOOD - OXYGEN & KESIHATAN
"Sel kanser tidak boleh brkembang dlm persekitaran beroksigen tinggi. "Kekurangan oksigen akan mnyebabkan penyakit kronik; Oksigen memainkan peranan penting dalam penguatan sistem imunisasi"
Apabila saya mendapat tahu saya mengidap Kanser Endometrium; saya telah buat `pencarian maklumat' secara serius tentang Kanser ; Ubat-ubatan & Pemakanan Pesakit Kanser. Melalui carian `google' ; melalui pembacaan Blog; buku-buku Kesihatan/medikal dari pelbagai penulis (doktor mahu pon nutritionist) , pengamal perubatan alternatif dan juga pengalaman pesakit kanser yang lain.

Memahami tentang penyakit yg dihidapai memberikan kita sedikit maklumat & gambaran tentang apa yg sedang kita hadapi. Kanser adalah antara penyakit `merbahaya' kerana ia tidak mempunyai Kaedah rawatan yang konklusif dan selalu berakhir dengan kematian.

Stigma yg melekat dalam pemikiran masyarakat: Kanser adalah Penyakit membawa Maut; menyebabkan semua pesakit Kanser hidup dalam ketakutan; pasrah dan ada juga yg menyerah kalah; tidak mahu untuk berjuang kerana tidak yakin akan kembali sembuh!

Saya telah mencuba pelbagai produk: B17; Biji Aprikot; madu sidir & habatussauda, memakai NEFFUL pakaian ion negatif yg diperbuat dari Teviron. Saya turut mengambil Spirullina sebagai makanan tambahan disamping meminum susu kambing HIGOAT (HR) sebagai minuman sunnah. Baru saya tau Susu Kambing adalah yg ke-2 terbaik dan tertinggi kandungan nutrien selepas susu Ibu.

Sewaktu rawatan Radioterapi; saya mengalami gastrik yang teruk kerana perut `kosong' akibat `diarrhea' yg berpanjangan. Bayangkan saya akan berulang ke tandas sepanjang hari antara 15-20 kali. Ianya sungguh meletihkan danselera makan saya terganggu! Berat badan susut 4kg secara mendadak akibat kehilangan air. Untuk mengurangkan masalah gastrik akibat kesan Radioterapi saya mengamalkan `Kalsium Magnesium' jenama AMWAY.

Selesai rawatan Radioterapi; saya diperkenalkan oleh seorg sahabat dgn CELLFOOD. Memahami konsep Oksigen yang mencukopi akan menghalang kerosakan sel dan organ tubuh dan mampu menguatkan sisitem imunisasi tubuh. Maka saya bertekad untuk cuba mengamalkan CELLFOOD.  Sel Kanser tidak boleh berkembang dalam persekitaran oksigen yang optima. Malah kekurangan oksigen adalah punca kepada penyakit kronik.

CELLFOOD is amazing! Saya kongsikan maklumat tetang CELLFOOD.


CELLFOOD adalah produk kesihatan konsumer berasaskan oksigen dan hidrogen based yang canggih. CELLFOOD telah membekalkan kebaikan, nutrisi yang selamat selama lebih 40 tahun, tanpa sebarang toksin.
CELLFOOD, yang dihasilkan oleh Everett L. Storey, adalah satu formula proprietari yang terdiri daripada kepekatan mineral koloid bertenaga tinggi. Deuterium Sulfate Di-base dan Di-polar di dalam CELLFOOD merupakan satu sumber oksigen dan sistem penghantaran yang hebat kepada badan pada tahap sel.
Para saintis telah mengenal pasti bahawa kebanyakan penyakit dan jangkitan adalah disebabkan oleh kekurangan oksigen pada tahap sel. Formula ini membekalkan tahap oksigen dan hidrogen nasen semula jadi yang tertinggi dalam bentuk tambahan bagi meningkatkan tenaga, ketahanan dan kesihatan semula jadi.
CELLFOOD mempunyai kebolehan unik untuk memisahkan molekul air menjadi hidrogen nasen dan oksigen nasen. Teknologi Pemisahan Air membolehkan pembebasan gas hidrogen dan oksigen secara serentak dalam satu tindak balas rantai yang melibatkan 1/500 000 daripada kelembapan yang ada pada suatu masa tertentu. Pemisahan air dicapai dengan memindahkan dan melemahkan elektron pengikat (pindahan ionik) molekul air terhadap oksigen dan menjauhi hidrogen.
CELLFOOD membolehkan ikatan dalam pengagihan elektron menjadi tidak simetri (polar). Molekul air boleh dikatakan sebagai Di-polar, dengan atom oksigen bertindak sebagai polar negatif dan atom hidrogen bertindak sebagai polar positif.



Sebuah hadis sahih Bukhari, dari hadis Abu Hurairah R.A, dari Nabi S.A.W bersabda:“Allah tidak menurunkan penyakit melainkan juga menurunkan penawar (ubat) baginya.”

Di dalam sahih Muslim diriwayatkan dari hadis Jabir bin Abdullah berkata: Rasulullah S.A.W bersabda: “Setiap penyakit ada ubatnya. Jika suatu ubat penawar sesuai untuk penyakit (tersebut), maka ia akan sembuh dengan izin Allah.”


selamat beramal!

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

assalam.. kak..

anak 2thn juga sakit kanser, msih awaiting tuk slot in nama for radiotherapy session.. boleh ke sy guna cellfood tuk anak sy? aruza82@gmail.com

Zuraini Kamal berkata...

plz mesej me at my FB; boleh amalkan dan sgt baguz

Tanpa Nama berkata...

Macam mana hendak mendapatkan lifecell ni.saya berminat nak mencubanya

Zuraini Kamal berkata...

tanpa nama: 31/12/2012
utk dpt kan cellfood sila inbox sy di FB zuraini kamal : TQ

Tanpa Nama berkata...

Fb cik zuraini apa ya...nak inbox tentang cellfood

Zuraini Kamal berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
aishah berkata...

Mak sy hdp kanser tlg add sy aizam zam tlgla nk bli celfod tuk makk

Zuraini Kamal berkata...

zuraini kamal.. link FB sy ada kat blog

Tanpa Nama berkata...

Ass,kak...dimana ubat nya?

Tanpa Nama berkata...

Assalam Puan, saya terrarium dengar ubat an cellfood untuk penawarvpenyakit kanser ini,saya seorang pesakit kanser payudara tahap 2 sedang mengikuti rawatan chemotherapy pusingan ke2 lagi 2 pusingan perlu dilalui ,membuat rawatan di PPUM ,akak teringin utk mencuba Kedah yg dibincangkan ia itu cellfood. Untuk pesakit kanser,jadi bagaimana utk membeli nya????

Noor Ashidah Salleh berkata...

Salam..sy br tgk celik hati pagi td dan amat teruja dgn ktabahan puan..sy pesakit stroke br 8 bulan..sering alami kemurungan dgn kekurangan diri..sy akan cuba berubah persepsi diri sy ttg anugerah ini...syukur alhamdulillah..sy nak tau blh ke cellfood sy amalkan utk sakit sy

Zuraini Kamal berkata...

wslm noor ashidah .... terima kasih atas nota ini ... jgn bersedey ... kena cari kekuatan utk bangkit semula mohon pd ALLAH SWT. blh amalkan Cellfood. abah sy pon baru menjalani angiplasty .. dia pon ambik cellfood secara serius. blh cari sy di FB dan PM sy utk maklumat lanjut

ADAKAH GULA MENYEBABKAN KANSER ?

Salam .. hari ini saya nak kongsikan catatan blog  yang ditulis oleh (my gynae-onco) YBhg. Dato Dr  Rushdan Noor   Pakar Kanser Wanita da...